печать

Адвокат про цілодобовий ваговий контроль вантажівок на дорогах України

На засіданні Кабінет Міністрів України прийняв новий проект «Про заходи щодо недопущення руйнування автомобільних доріг». Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді України – Мокан Василь на своїй сторінці у фейсбук.

 

Адвокат Петро Череватий роз’яснив наслідки прийняття даного розпорядження: «Такий проект передбачає габаритно-ваговий контроль транспортних засобів, що дієтиме цілодобово. Контроль буде здійснюватися безпосередньо Державним агентством автомобільних доріг з допомогою Національної поліції України, Служби безпеки України, Фіскальної служби України та Державної служби з безпеки на транспорті. Також окремі ділянки дороги будуть контролюватися органами виконавчої влади на місцях. Також варто зазначити, що габаритно-ваговий контроль уже впроваджений у п’яти містах України».


Новий проект передбачає наступні нововведення щодо транспортних засобів на дорогах:

  • Обмеження руху автомобілів з масою більше 24 тон у період підвищеної температури повітря, а саме +28°. Дана заборона стосується автомобільних доріг загального користування з 8 до 20 год.
  • Встановлення на дорогах загального користування дорожніх знаків, що будуть інформувати водіїв транспортних засобів про вище зазначені обмеження.
  • Створення тимчасових майданчиків та стоянок для транспортних засобів, яких стосуються дані обмеження.


Як зазначає адвокат Петро Череватий для виконання вище зазначеного розпорядження передбачається закупівля нового обладнання та ремонт окремих місць дороги для належного габаритно-вагового контролю.

Передумовою для прийняття розпорядження Кабінетом Міністрів України, стало значне перевищення вагових параметрів вантажівок на автомобільних дорогах, що спричинило погіршення якості доріг в Україні та велика кількість штрафів для перевізників.

Вивчаючи дану статистику, можна зрозуміти, що лише цього року на західній Україні в окремих областях суми нарахувань за перевищення вагових параметрів досягли сто вісімдесяти тисяч євро. Щодо штрафів, то цього року перевізники за порушення норм були оштрафовані на два мільйони гривень.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram