печать

Полегшена водна дієта

У своєму полегшеному варіанті водна дієта для схуднення являє собою низькокалорійний режим харчування, якого дотримуються на тлі рясного вживання води, яка власне і допомагає людському організму заповнити кількісний дефіцит їжі. Щоденну калорійність прийнятих страв слід обмежувати в межах 1200-1500 ккал виходячи з початкових показників надлишкової ваги, а питний режим розраховувати, спираючись на співвідношення: 40 мл води на 1 кілограм маси тіла.

Тривалість дотримання такої дієтичної методики можна вибирати в довільному порядку в тимчасових рамках від 3-х діб до 4-х тижнів, однак, як показує практика, найбільшою популярністю користується водна дієта на 7 днів або на 10 днів. У разі формування дієтичного меню на тиждень і більше рекомендують одноразово в 7 днів влаштовувати собі розвантажувальний день, наприклад на яблуках або кефірі. Крім того, при тривалому витримуванні водної дієти буде не зайвим прийом вітамінно-мінерального комплексу, восполняющего втрати вимиваються корисних речовин.
Щоб Ви могли більш дізнатись про дієти, пропонуємо корпоративні тренінги по схудненню, про правильне харчування та користь води для людини.

З метою підвищення результативності схуднення щоденне меню полегшеної водної дієти необхідно будувати по нижчеописане принципом:

 - безпосередньо після сну випивати склянку рекомендованої води;
не раніше ніж через 30 хвилин снідати білковою їжею (курячі / перепелині яйця, мало жирний сир / сир) або круп'яними кашами (гречка, рис);
 - на обід вживати (попередньо за півгодини випивши склянку води) овочевий суп, філе птиці, овочеві салати в сирому або гарячому вигляді;
 - вечеряти слід м'ясними або рибними стравами з овочевим гарніром, не забувши за 30 хвилин до цього випити склянку води;
 - між основними трапезами можна практикувати два невеликих перекусу, використовуючи для цього несолодкі фрукти, горіхи або сухофрукти;
 - відходячи до сну також випити склянку рекомендованої води.

Весь інший індивідуально розрахований об'єм води необхідно вжити протягом дня, за раз випиваючи не більше 200-250 мілілітрів. Слід пам'ятати, що воду потрібно пити за 30 хвилин до основних трапез і через 1,5 години після них, а чаї, соки та інші дозволені напої не входять в загальну добову норму споживання води. Допустиму до водної дієті їжу рекомендують відварювати запікати або готувати на пару. Свіжі овочеві салати можна заправляти невеликою кількістю високоякісного рослинного масла або свіжовичавленим соком лимона.

Якщо під час дотримання водної дієти обсяг споживаної води набагато перевищував раніше практикується питний режим, то повторно повернутися до подібного дієтичного методу схуднення можна тільки після мінімум 3-4-х тижнів. За цей час організм людини зможе відпочити від штучно збільшеного навантаження на нирки і решту сечовидільну систему, що послужить профілактикою її нормального функціонування в подальшому.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram