печать

Що робити, якщо менеджери не продають?

Ви незадоволені роботою менеджерів з продажу? Це біль голови 75% керівників. Такі дані з’ясували журналісти “Форбс”.

 
Чому менеджери не продають?
 - Бракує знань.
 - Немає мотивації працювати краще.
 - Гальмують зовнішні обставини.

Давайте розберемо, що робити у кожному разі.
 
Зовнішні обставини – ця складна для корекції ситуація. Т.к. Перш ніж щось робити, потрібно зрозуміти - що саме працює погано, а для цього потрібно провести комплексну діагностику. Це довго, це потребує багато ресурсів: тимчасових, емоційних, фінансових. Також, будьте готові до того, що співробітники будуть заважати цьому процесу, т.к. змін та нововведень ніхто не люблять, всі бояться наслідків. Тому проводити їх потрібно поступово, акуратно.

Для того, щоб виявити і прибрати фактори, що гальмують (наприклад, повільна взаємодія між відділами, тяганина тощо), краще запросити спеціаліста (бізнес-консультанта) з боку.
 - По-перше, він зможе провести неупереджений аналіз.
 - По-друге, має достатньо компетенцій, щоб розібратися в ситуації і запропонувати оптимальне рішення.
 - По-третє, у нього достатньо для цього часу та ресурсів.

  *** Часто, цю проблему вдається вирішити, впровадивши систему автоматизації (CRM систему) для контролю процесів, їх систематизації, підвищення їх швидкості та якості.

Немає мотивації. В даному випадку необхідно опрацювати мотиваційний профіль компанії, проаналізувати, наскільки ті умови, які може запропонувати компанія, справді мотивують співробітників, створюють їм сприятливі умови для роботи: фізичні та емоційні. Тут необов'язково все вирішується грошима. Хоча, іноді невелике збільшення у відсотках, може сильно стимулювати продажі.

Наведу приклад реальної ситуації. В одній компанії Х співробітники непогано продавали, кожен сам по собі, але втрачали багато клієнтів у зв'язку з роз'їзною роботою. Так, наприклад, коли один менеджер був на зустрічі, а його клієнт дзвонив в офіс з питанням, то інші менеджери їм не займалися, найчастіше, про нього взагалі забували. У компанії був культури взаємовиручки. У зв'язку з чим багато клієнтів йшли до конкурентів.

Коли почали вивчати мотиваційний профіль компанії, то з'ясувалося, що кожен співробітник був досить високі % від особистих продажів. Звісно, ??витрачати час на “чужих” нікому не хотілося.

   *** Тоді я, Наталія Дегтярьова, запропонувала запровадити додатковий % за командний результат. Так, якщо співробітники всі разом за місяць перевищували певну суму, вони отримували додаткові бонуси. Через 3 місяці ситуація стала змінюватися, співробітники перестали "кидати чужих клієнтів", а намагалися допомагати їм як своїм. Звичайно, ніхто вже не забував про клієнтів, і клієнти отримували швидкий та добрий сервіс. Таким чином, перегляд та коригування системи мотивації призвело до зростання продажів на 21%.

Нема знань. Часто менеджери погано продають, не дзвонять, т.к. просто не знають як це робити чи роблять це неправильно. Знайомо? Хороша новина! Цю сферу найпростіше і найшвидше скоригувати. Для цього достатньо провести кілька навчальних семінарів, тренінгів. Також дуже стимулює розробка чек-листів, стандартів, скриптів.

Для того, щоб зрозуміти, чому менеджери не продають, чому продажі падають, потрібно зрозуміти причину, що їм заважає, а далі підібрати саме ті дії, які сприятимуть позитивним змінам.

Для цього варто звернутися до бізнес-консультанта, бізнес-тренера, він допоможе підвищити продажі в компанії. До того ж, підійде комплексно до вирішення цього завдання.
 
Скільки коштують послуги бізнес-консультанта, бізнес-тренера?

Не дорожче, ніж вам коштує реклама за місяць або поїздка у відпустку. Залежно від сфери діяльності, ви заробите ці гроші за 2-3 місяці.

Варіантів всього два - ви можете і далі скаржитися на те, що менеджери не продають, міняти співробітників, шукати способи мотивації, в надії, що пощастить і все само собою налагодиться або зверніться до досвідченого бізнес-консультанта, який налаштує для вас працюючий прибуток, що приносить прибуток систему. Вирішувати вам!

Ми працюємо командою.
У нашій команді: бізнес-консультант, бізнес-тренер, коуч, іт спеціаліст, маркетолог, event менеджер. Ми готові працювати з проектами будь-якої складності та багатозадачності. А також з невеликими проектами, ІТ, стартапами. Наше завдання – заробляючи самим, навчити заробляти інших!

Дізнайтесь, що може запропонувати вам бізнес-консультант та його команда спеціалістів вже сьогодні. Зробіть перший крок для подальшого зростання. Залиште заявку або зателефонуйте нам, розкажіть про свою компанію та її труднощі, ми скажемо вам, чим ми можемо бути вам корисні, а якщо не може, то також чесно про це скажемо.

Дізнайтесь подробиці щодо системи побудови успішного відділу продажів у бізнес-консультанта, зателефонувавши за тел  (063) 237-90-05. Ми підберемо вам оптимальне рішення, яке дозволить підвищити продажі.
Тут тренінги з продаж, а також онлайн тренінги з продаж,на сайті http://sales.nbc.ua/
Тут все про корпоративні тренінги з продажу, відео презентація, і методи проведення.
 


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram