печать

Гарантія позики - що варто знати

Що таке забезпечення кредиту?

Відповідно до чинного законодавства, кредитор, надаючи позичальнику фінансування, перераховує власні кошти, а інша сторона договору зобов’язується повернути їх у визначений термін. Таким чином, така операція ґрунтується на довірі та містить значний ризик, особливо у випадку приватних або небанківських кредитів.

Забезпечення кредиту - це інструмент для зменшення цього ризику, оскільки у разі виникнення проблеми зі стягненням боргу він надає кредитору альтернативний варіант задоволення вимог. Ми розрізняємо особисте забезпечення (наприклад, вексель, порука, подання до виконання) та матеріальне забезпечення (наприклад, іпотека, іменна застава, передача права власності на забезпечення).

Приклад: Якщо кредит забезпечений автомобілем, у разі неплатоспроможності позичальника кредитор може продати автомобіль і таким чином повернути свої гроші.

Позики під заставу зазвичай пропонуються у вищих розмірах. Дуже часто це продукти, призначені для боржників або з низькою кредитоспроможністю, для яких фінансування пов'язане з високим ризиком. Як правило, кредитні компанії, які пропонують онлайн кредити до дня заробітної плати до кількох тисяч злотих, не вимагають забезпечення.

Як забезпечити приватний кредит?

Забезпечення приватного кредиту - один з найважливіших аспектів, про який кредитор повинен подумати перед здійсненням угоди. Часто буває, що інша сторона договору затримує оплату зобов’язання і не реагує на запити про оплату.

Яке забезпечення погашення приватного кредиту краще вибрати? Ви можете скористатися векселем, тобто цінним папером, за яким позичальник зобов’язується виплатити кредиторові певну суму. Цей вид забезпечення позики дозволяє порушити судовий процес проти ненадійного боржника.

Існує також інша форма кредитів під заставу - з полісом нещасного випадку або втрати роботи, але не кожен страховик звертається зі своєю пропозицією до приватних осіб.

Який вид кредитної застави буде найбільш вигідним?

І особисте, і матеріальне забезпечення здатні захистити кредитора від ненадійного боржника. Пам’ятайте, однак, що ми не завжди можемо ефективно повернути всю суму - позичальник може виявитися неплатоспроможним або приховати майно.

Тому не можна чітко визначити, який вид забезпечення буде найбільш вигідним з точки зору кредитора. Звичайно, найменший ризик - це взагалі не брати гроші в борг. Якщо ми є стороною угоди про приватний кредит і маємо сумніви щодо кредитора, іноді краще відмовитися від операції.

Які є види кредитного забезпечення?

Як ми вже згадували, застава за кредитною угодою може бути особистою або матеріальною. У разі забезпечення особистого забезпечення боржник несе відповідальність за зобов’язаннями усім своїм майном, і кредитор може використовувати різні його складові. З іншого боку, гарантія в натурі ґрунтується на тому факті, що позикодавець може вимагати лише вимогу щодо певного активу, наприклад, нерухомості чи автомобіля.

Більше інформації ви зможете отримати перейшовши за посиланням zaraz.org.ua/uk/krediti/kredit-pod-zalog-avto/.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram