печать

Що таке Lean 6 Sigma?

Так вони прийдуть підготовленими, зі своєю думкою, аргументами та ідеями. У практиках ITIL чотири серйозні зміни можливі лише тоді, коли всі підтримають запропоновану ідею. До цього моменту необхідно працювати з кожною зацікавленою стороною, доки ви не дійдете згоди. Молодих інженерів приводили до цеху, ставили в намальоване на підлозі крейдою коло і просили спостерігати за процесом із нього.


Ідеї та практики Lean широко використовуються виробничими компаніями (звідси і термін Lean Production). Однак поступово їх застосування стає ширшим, охоплюючи галузі, пов'язані з наданням послуг, таких як страхування та охорона здоров'я. Застосування сервісного підходу в управлінні ІТ закономірно призвело до появи Lean IT lean філософія – підходу до оптимізації управління ІТ, що базується на принципах Lean. Піонерами цієї галузі стали такі компанії як Tesco, Motorola, Fujitsu Services, TransUnion, Wipro. Lean manufacturing - це система управління, в основі якої лежать такі принципи, як створення цінності продукту, усунення втрат та постійне вдосконалення.
 Ми пропонуємо відео тренінги для керівників підрозділів, а також, відео тренінг Фінанси управлінський облік та КРІ-мотивація для власників бізнесу. 

Дуже добре, якщо результатом таких активностей буде конкретна сегментація клієнтів із цілком конкретним розумінням того, хто ці люди і чого вони хочуть. Для опису клієнтських сегментів можна використовувати метод персон та побудувати карту емпатії. Можна проводити глибинні інтерв'ю, Customer Development, використовувати метод "5 чому". Решта можна вважати похідним — тим, завдяки чому досягається поліпшення товару і процесу, і знижуються витрати. Ми вже зазначали, що Lean Six Sigma – це скоріше майндсет, ніж набір інструментів. Тим не менш, ряд інструментів для роботи над конкретними завданнями вже існує і ним можна опанувати.

Тому складність Lean у тому, щоб привчити людей говорити про свої помилки. Ми їх впроваджуємо, далі контролюємо, координуємо — так само, як це відбувається на виробництві. Але в IT-системах нам також потрібно звертати на це увагу. Тут ми спонукаємо співробітників обмінюватися найкращими кейсами.

Але найсерйознішою проблемою автори вважають надмірні можливості. За статистикою, лише 25% функціональності у типовій програмі використовується постійно. Виходить, що до sixty six% програмного коду створюється безцільно. Можна уявити, яких колосальних витрат часу та праці можна уникнути, якщо не створювати цю непотрібну функціональність. Код, що не використовується, не тільки робить програму складнішою і повільнішою — він вимагає тестування, документування, технічної підтримки, доопрацювання.

Після цього ми піднімаємо її на рівень філософії, яка поступово перейшла і в планування бізнесу. Нестача узгодженості проявляється у відмінностях між різними виробничими серіями чи батчами. Це може призвести до додаткових операцій та перевірок, щоб виправити помилки та невідповідності. Очікування наступного етапу виробничого процесу – це простий обладнання та робочої сили. Тимчасові витрати можуть виникати через недостатню координацію між процесами або через навантаження певних етапів. Надлишкові запаси – це один із найпоширеніших видів втрат у виробництві.

Найголовніше – це обмін завданнями з іншими регіонами. Як результат, ми не робимо зайвих дій, а найкращий підрозділ стає взірцем ефективності. Наші цілі – щоб клієнт був задоволений, швидке гнучке реагування на зміну ринку, підвищення залученості до задоволеності співробітників.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram