печать

Що робити, якщо пилосос не всмоктує пил

Прибирання за допомогою віника – зовсім не те, що з використанням пилососа. Прилад витягне пил навіть з килима з довгим ворсом, щільних штор, жалюзі, м’яких меблів. Але іноді під час роботи ми помічаємо, що він втратив міць.

У чому може бути причина та що робити, якщо пилосос став погано всмоктувати пил, – читайте далі.

Визначаємо причину поломки

Їх є декілька, але більшість проблем можна виправити самостійно.

Заповнений пилозбірник

Досить часто прилад не працює на повну силу саме з такої причини. Якщо пилозбірник наповнений на 2/3 місткості, поспішіть видалити сміття. Адже вже на цьому етапі сила пилососу починає зменшуватись.

Якщо елементом побутового приладу є пластиковий контейнер або багаторазовий мішок, витрусіть з них сміття, акуратно промийте їх під проточною водою й дайте ємностям добре висохнути. Одноразовий пилозбірник замініть на новий.

Забитий пилом фільтр

Ще одна популярна причина поганого всмоктування пилососа вирішується наступним чином:

  • поролоновий елемент миється, висушується й встановлюється на місце;
  • паперовий фільтр замінюється на новий.

Змінні фільтри краще мати вдома з запасом.

Механічні пошкодження пилососа

Проблема поганого всмоктування може критись і в незначних поломках самого пристрою.

Вм’ятини на корпусі або тріщини

Якщо пилосос падав, стукався об ніжки меблів або інші тверді предмети, це могло його пошкодити. Огляньте прилад. Можливо, там є тріщини або деформовані деталі, що підлягають ремонту. В іншому випадку вони можуть призвести до глобальної поломки.

Зламані насадки

Будь-який елемент приладу підлягає зношуванню. Щітки – не виняток. У такому випадку вони підлягають заміні.

Щітка, трубка або шланг

Ретельно огляньте аксесуари.

Забилась щітка

Очистіть її вручну. Якщо прилад оснащений щіткою-валиком, яка з часом зносилась, тоді її варто замінити.

Відкритий регулятор сили всмоктування

Він є у певних моделях, розташовується на ручці. За відкритого положення регулятора сила всмоктування послаблюється. Для збільшення потужності регулятор встановлюється в закритий режим.

Проблеми зі шлангом

Якщо шланг вставлений в гніздо не до кінця, зніміть його та одягніть знову. Не допомогло? Зверніть увагу на гофру. Якщо проблема в ній, доведеться змінити шланг.

Ушкоджений двигун

Під час роботи приладу справний двигун ледве теплий. А от якщо поверхня гріється, пилосос потрібно віднести до сервісу. Самостійно вирішити таке питання неможливо.

Про проблеми з двигуном розповість також періодичне відключення приладу під час роботи. Це може статись через поломку плавкого запобіжника. Розв’язати питання допоможе його заміна.

Ще один варіант проблем із двигуном – обрив контактів. Найчастіше це стається в місці з’єднання дротів. Ситуацію врятує заміна кабелю. Якщо ж стався обрив обмоток, дешевше буде купити новий пилосос для прибирання в будинку. Адже ремонт старого може коштувати від 60 до 90% його вартості. 

Оскільки збої в роботі двигуна зустрічаються не так часто, насамперед потрібно звернути увагу на моменти, викладені вище, й спробувати полагодити прилад самостійно.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram