печать

Як змусити працівника працювати на результат?

Якщо попросити власника скласти список бажань, в одному з пунктів обов'язково буде вказано щось на кшталт: "Хочу, щоби співробітники працювали ефективніше і приносили більше прибутку". Але як це зробити? Стояти над душею у кожного співробітника, вводити жорстку систему контролю, бігати між столами та розмахувати прапором компанії? Ви здивуєтеся, але все набагато простіше. Потрібно лише знати основні інструменти мотивації та успішно впроваджувати їх у свою компанію.

Для того, щоб співробітники видавали потрібний результат, необхідно дотримання 2 основних умов:

  1. Чітко поставлена організаційна політика.
Компанія подібна до людського організму — це складна система, що складається з безлічі підсистем, що взаємодіють між собою. Щоб ця система працювала добре, необхідно грамотно розподіляти функціонал між її елементами. Тому кожен співробітник повинен чітко розуміти, де саме в компанії він знаходиться на схемі, що організує.

Причому організуюча схема — це не просто табличка, в якій позначені відділи та відділення. У ній прописується продукт, який повинен отримати той чи інший відділ, виділено головну статистику та позначено керівника, який несе відповідальність за результати всього відділу. Знаючи своє місце на цій схемі, співробітник розуміє, який продукт він повинен принести компанії, кому він підпорядковується і з ким може взаємодіяти в процесі створення цього продукту.
 Також цікаві статті поради -  як розмістити безкоштовне посилання на свій сайт, а також, як просунути сайт у Гугл? Може для вашого бізнесу, це буде в пригоді.


2. Прозора система контролю та звітності Щоб поставити контроль в організації, власнику необхідно насамперед звертати увагу на головний показник (головну статистику). Відповідно, кожен співробітник повинен знати, коли, кому та в якій формі він надає дані для звітності.

  *** Щоб поставити контроль в організації, власнику необхідно насамперед звертати увагу на головний показник (головну статистику). Відповідно, кожен співробітник повинен знати, коли, кому та в якій формі він надає дані для звітності.

Поширена помилка — думати, що контроль стосується лише результатів. Коли ми бачимо, що результату не виконано, ми з цим зробити вже нічого не можемо. Тому важливо контролювати як результат, але й технологію (як співробітнику виробляти продукт) і дії (наскільки грамотно їх виконує співробітник).

Контроль здійснюється керівниками відділу і включає:
- Проведення щоденної координації (планерки на 6-12 хвилин), мета якої – переконатися, що співробітник знає, скільки він має зробити продукту протягом дня і що саме він робитиме для цього
  - Здійснення інспекцій протягом дня, щоб простежити, чи виконує працівник план.
  - Проведення зборів протягом тижня, на якому власник показує загальні цілі відділу та компанії, а також піднімає загальний бойовий дух співробітників.

Також керівник за допомогою працівників створює технологію. Співробітник, який виробляє продукт, краще за інших розуміється на технології його створення. Керівник може зібрати успішні дії та "обтесати" їх, привести в потрібний формат і відкоригувати, щоб на підставі даних створити повноцінну інструкцію (технологію).

   **** Кінцева стадія – контроль результату, де керівник порівнює фактичний результат із планом.

Якщо дві ці найважливіші умови будуть дотримані, вам не доведеться ламати голову над тим, як змусити співробітників працювати на результат. Той, хто бачить мету, йде до неї. Вам як власнику залишається тільки створювати для нього ці цілі та координувати їх на шляху до них.
Стаття з нашого сайту - як змусити співробітників краще працювати? Поради директора компанії, у якого працюють більше 60 працівників.


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram