печать

Спальні мішки, спальники туристичні в інтернет-магазині Killa

Туризм і тривалі походи з наметами ваблять своєю непередбачуваністю та новими враженнями, але не варто в пориві активності забувати про власне здоров'я та безпеку. Незамінний атрибут подорожей «дикуном» і відпочинку на природі – теплий і зручний спальний мішок, який захистить вас від переохолодження вночі та дозволить добре відпочити перед новим днем.

Як правильно вибрати спальний мішок

Вибір туристичного спорядження залежить від безлічі факторів: від очiкуваних погодних умов під час походу, вашої чутливості до холоду та перепадів температур, від виду активності, якою ви збираєтеся займатися в поході, а також ваших уподобань.

Існують три основні види спальних мішків:

  • кемпінгові: великі та важкі, забезпечують дуже комфортний сон, підходять для поїздок на машині;

  • туристичні: легкі й компактні моделі, підходять для тривалих піших походів;

  • експедиційні зі спеціальних матеріалів, які забезпечать тепло та комфорт навіть в екстремальних умовах, під пронизливим вітром і дощем.

У магазинах спорядження для туризму можна знайти різні моделі спальників: одно- та двоспальні, з різними наповнювачами, зокрема зимові спальні мішки.

Під час вибору спального мішка рекомендуємо орієнтуватися і на власні тактильні відчуття: вам повинно бути зручно лежати в ньому в звичній вам позі для сну, а тканина – не викликати неприємних відчуттів.

Більшість людей подорожує на машинах, а в такому разі розмір і вага спальника не такі важливі. Але якщо є обмеження по багажу – рекомендуємо зупинити свій вибір на легкому пуховому спальному мішку, який можна розкласти як ковдру.

Кемпінгові спальники тільки на перший погляд здаються однаковими, а насправді відрізняються один від одного безліччю деталей і функціоналом. Але варто запам'ятати одне: дорогі спальники мають більш складний крій і продуманий дизайн, приємну на дотик тканину та довговічний утеплювач. Це дійсно той випадок, коли більш висока вартість дорівнює більш високій якості.

Спальники для туризму та альпінізму варто вибирати за принципом балансу між вагою, теплом і ціною. Сучасний вибір похідного спорядження багатий – легко можна знайти як майже невагомий спальник з гідрофобним пухом і мембранною тканиною – для лазіння по скелях в тумані, так і недорогий спальник з синтетичним утеплювачем для риболовлі або першого походу на природу з ночівлею. Нюансів дуже багато, тому наосліп вибирати модель не варто – краще прислухатися до думки експертів.

Важливе питання: як прати спальний мішок? Це слід робити тільки за реальної необхідності, адже від впливу води утеплювач стискається та втрачає частину своїх теплоізоляційних властивостей. Однак іноді прання необхідне, і тоді радимо дотримуватися наведених нижче рекомендацій:

  • невеликі локальні забруднення очищайте губкою з мильним розчином;

  • перед пранням вивертайте спальник навиворіт;

  • для прання використовуйте дитяче мило або рідкий засіб для прання білизни, без відбілювачів та їдких речовин;

  • пухові спальники періть спеціальним миючим засобом для пуху.

Інтернет-магазин Killa: все для туристів

Воєнторг Killa пропонує широкий асортимент товарів для туризму – одяг, взуття, спорядження. Там ви можете купити спальні мішки високої якості для будь-яких умов, попередньо ознайомившись з фото моделей, параметрами та характеристиками, функціоналом та особливостями. Магазин працює безпосередньо з надійними постачальниками, тому ціни нижчі, ніж в інших аналогічних місцях, а для оптових покупців – спеціальні умови.

Оформити замовлення можна будь-яким зручним способом: онлайн в інтернет-магазині, за номером телефону або залишити заявку на зворотний дзвінок – в такому випадку менеджер проконсультує вас щодо товару та допоможе зробити правильний вибір.

Пишіть, щоб проконсультуватися:

Pileckiy.n@gmail.com

(096) 798-00-43

(063) 763-52-16


Статьи этой же рубрики
Facebook Twitter Youtube Instagram